Din værtsfamilie

Findes den ideelle værtsfamilie?

De fleste deltagere ønsker at blive placeret i en værtsfamilie, som har to eller flere børn på deres egen alder, og som helst også går på samme skole. Selvfølgelig findes de, men der findes også gode værtsfamilier, hvor børnene er ældre og måske læser på universitetet, ligesom der findes familier uden hjemmeboende børn. Hjertelighed og gæstfrihed er nøglen til et vellykket ophold, så den ideelle værtsfamilie er den, som har forståelse for dine behov og gør, at du føler dig tryg og tilpas.

Hvor bor værtsfamilierne?

De fleste værtsfamilier bor i forstæderne til en større by, i mindre byer eller i landlige områder. Der er det nemmest for dig at tilpasse dig. Du vil møde mange interesserede mennesker, som gerne vil vise dig deres måde at leve på.

Den rigtige indstilling

Nøglen til et vellykket ophold er som sagt din værtsfamilie. De vil ikke betragte dig som gæst, men som et nyt familiemedlem. For at integrationen går så nemt som muligt, forventes det at du er åben, nysgerrig og har evnen til at tilpasse dig. Mange udvekslingsstudenter er bange for, at deres værtsfamilie ikke kommer til at opfylde deres forventninger.

Men omvendt har værtsfamilien også nogle forventninger, og de håber således at deres nye familiemedlem er åben, venlig, og interesseret og ikke arrogant eller forkælet. Deltager du aktivt i familielivet og deres aktiviteter og viser respekt for dine nye omgivelser, har du god mulighed for at integrere dig og leve i en fremmed kultur, som om det var din egen.

Værtsfamiliens motivation

Værtsfamilierne melder sig af idealistiske grunde. De er stolte over deres land og vil gerne give et ungt menneske mulighed for at opleve deres kultur og måde at leve på. Derfor åbner de deres hjem for dig.

I USA, Tyskland, Argentina, Brasilien og Sydafrika modtager familierne ikke økonomisk tilskud for at have dig boende. I Australien og Spanien kan det være tilfældet. Mens det er normalt i New Zealand, Canada, England, Irland og Skotland.

Hvordan finder vi værtsfamilierne?

Vores lokalrepræsentanter har alle mangeårs erfaring med udveksling. Det er dem som gør det muligt, at eleverne kommer af sted. At finde gode værtsfamilier er hårdt arbejde. Lokalrepræsentanterne bruger derfor megen tid på at gøre opmærksom på udveksling indenfor deres vennekreds, kollegaer, kirken og fritidsklubber for at finde nye værtsfamilier.

Udvælgelse af værtsfamilierne

En værtsfamilie skal lige som dig tilmelde sig for at kunne få lov til at optage en udvekslingselev. De skal udfylde flere formularer, bliver besøgt af en lokalrepræsentant, og der bliver indhentet anbefalinger af familien.


 

Undersøgelse af værtsfamilierne

Familier der ønsker at tage imod en studerende, skal registreres først. Familien skal udfylde en formular, bliver besøgt af vores partnerorganisationer og deres referencer bliver tjekket.

I nogle lande som USA og Australien, er det almindeligt, at der af alle voksne familiemedlemmer kræves en attest for god opførsel. Det er først når familien har været igennem denne omfattende procedure, at de kan få lov at huse en studerende. Familierne bliver valgt uafhængigt af deres hudfarve, religion, og profession.

Hvilken familie skal være min værtsfamilie?

Det er familierne, der beslutter hvilke studerende de ønsker at inkludere, i deres familie. De ansatte i vores partnerorganisationer besøger familierne i udlandet og viser dem de studerendes profiler. Derefter tager familien kontakt til de studerende. I nogle tilfælde er der værtsfamilier, der vælger at huse 2 studerende.

Kan jeg afvise en værtsfamilie?

Før afrejse, kan du ikke afvise en familie. Vores erfaring viser, at man først kan tage stilling til, om man passer ind, når man bor med familien. Vi ønsker ikke, at man dømmer folk, man ikke kender.

Værtsfamilien åbner deres hjem op for dig og giver dig en mulighed for at være udvekslingsstudent. Giv dem en chance og gå ind i dette eventyr, med et åbent sind.

Problemer med værtsfamilien

Der kan opstå misforståelser og uenigheder i alle familier. Du skal sammen med din lokale koordinator, forsøge at løse disse problemer. Hvis der opstår problemer, som ikke kan løses og som betyder, at du ikke kan længere kan bo hos din værtsfamilie, kan der efter en høring og en godkendelse fra vores partnere være mulighed for en overflytning.

Under alle omstændigheder, er det vigtigt, at du drøfter dine problemer med værtsfamilien, så snart de opstår. Hvis du synes det er svært eller hårdt, kan du altid tage kontakt til din lokale koordinator.

Hvis du får brug for hjælp i det land du er udvekslingsstudent

Hvis du har spørgsmål eller problemer, er det din værtsfamilie eller din lokale koordinator, du skal kontakte. De kender familien, skolen og omgivelserne og står klar til at hjælpe dig.

Vores partnerorganisation står også klar til at hjælpe dig. De har direkte kontakt til os i Danmark. Bemærk, at det kun er vores partnerorganisation, der har kontakt til vores hovedkontor.

Hverken værtsfamilien eller den lokale koordinator, har kontakt til vores hovedkontor. Du har derfor flere muligheder for at få hjælp og rådgivning. Du vil også modtage et nummer til vores alarmcenter, som har åbent 24 timer i døgnet. Dette nummer kan du ringe til i tilfælde af akut behov. Vores partnerorganisation har alarmnummeret til into.

Du er altid velkommen til at ringe til os, eller sende os en e-mail, hvis du har brug for hjælp, eller hvis du har lyst til at dele nogle af dine gode oplevelser, med os. Vi vil meget gerne høre hvordan du har det og om alt går godt.

 

www.into-highschool.dk bruger cookies. For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg på into-highschool.dk Læs mere