Jeg elsker at være her!

USA


USA Udvekslingsprogram

USA er den mest populære destination blandt vores elever. Tag på udveksling i USA, hvis du ligesom tusindvis af unge fra hele verden drømmer om at opleve „American way of life“ og livet på en amerikansk High School. Den amerikanske kultur er kendetegnet ved gæstfrihed, åbenhed og mange muligheder.

into tilbyder dig en unik chance for at komme på dit eget amerikanske eventyr. Du kan komme til én af mange forskellige stater: Ohio, Arizona, New York, Arkansas, Florida og Californien, for blot at nævne nogle. I det følgende kan du læse om into's USA programmer, prisen for et udvekslingsophold og om livet som udvekslingstudent i USA.

Bestil samtidig en brochure om udveksling og få informationerne med posten. 

Læs også om vores tidligere elevers oplevelser som udvekslingsstudent i USA. Her er det Tim, som fortæller om sit High School ophold i USA. Vi har flere historier fra glade unge, der fortæller om deres oplevelser i USA nederst på denne side.

DET RIGTIGE PROGRAM FOR DIG

Med into har du flere forskellige muligheder for udveksling i USA. Hvis du er i tvivl om hvilket program der passer til dig, kan du kontakte kontoret eller booke et gratis møde og høre mere om dine muligheder.

USA Classic
Her bliver du indplaceret hos en værtsfamilie og i en lokal skole. Placeringen kan være over hele USA, og skolen er en helt almindelig offentlig High School. Men hvis du ønsker at tilvælge eller ønske region eller stat, er der mulighed for dette imod en merpris.
Welcome camp er inklusiv i programprisen.

USA Select
Her vælger du selv det distrikt, du gerne vil bo i ud fra vores udvalg af Select-områder. into hjælper dig med at udvælge det distrikt, som passer bedst til dine ønsker, præferencer og prisleje. 

USA Efterskole (boarding school)
Som efterskole elev indkvarteres du på din "High School". Efterskole i USA er en fantastisk mulighed for at komme tæt på den amerikanske kultur, samtidig med at du får tætte venskaber med andre unge. into hjælper dig med at udvælge den skole, som passer bedst til dine ønsker, præferencer og prisleje.

USA Privatskole
Her kan du vælge, hvilken by og skole du ønsker at komme til. into hjælper dig med at udvælge den skole, som passer bedst til dine ønsker, præferencer og prisleje. 

USA Classic+

Her indplaceres du hos en frivillig værtsfamilie og går på den lokale High School. Vores partnerorganisation udsteder et Exchange Visitor Program visum og søger efter en egnet værtsfamilie, organiserer en skoleplads og sørger for at du har en personlig lokal kontakt i området. På dette program skal du ikke betale skolepenge, og værtsfamilien tager imod dig uden økonomisk tilskud. Du har valgt Classic+ fordi du mener, at det er vigtigt med ekstra vejledning og støtte under dit ophold fra start til slut. 

Med Classic+ kommer du til din camp ca. tre uger efter at du er begyndt i skole. Du bliver fløjet til Washington DC og vil møde andre udvekslingsstudenter der bor over hele USA. Du har nu lært din værtsfamilie ganske godt at kende, og du vil til campen komme til et personligt møde med en kontaktperson der meget gerne vil høre hvordan du har det i din familie og på skolen.

Du kan altid ønske regioner/stater mod en merpris (State/region guarantee). Merprisen betales kun, såfremt ønsket opfyldes - ellers betaler du den normale Classic+ pris. Hvis du ansøger i god tid, er der også mulighed for at få en stat eller region garanteret på forhånd. Kontakt kontoret og hør nærmere, hvis du er interesseret i denne løsning.

Hvis du ønsker at tilvælge din geografiske placering i USA tidligt i processen, kan du også læse mere om mulighederne under USA Select her på hjemmesiden.


VÆRTSFAMILIEN

Værtsfamilien er kernen i ethvert udvekslingsophold. Den typiske amerikaner er gæstfri, social og stolt af sin nationalitet. Det fantastiske  ved udveksling i USA er, at den venlige amerikanske kultur og det nationale fælleskab kan mærkes, uanset hvor i landet du befinder dig. 

Amerikanernes fællesskab kommer bl.a. til udtryk igennem deres sportslige engegement. For mange amerikanere er Super Bowl f.eks. en vigtig begivenhed på bølgelængde med helligdage. Generelt gør amerikanske familier meget ud af at fejre højtider - hvad enten det er jul, fødselsdag, "Thanksgiving", "Halloween" eller "High School Graduation". I de fleste familier er det også almindeligt, at man laver forskellige aktiviteter sammen i løbet af weekender og ferier.

Din værtsfamilie vil modtage dig med åbne arme og være meget interesseret i at lære dig og den danske kultur at kende. De fleste elever etablerer livslange venskaber med familier og skolekammerater i løbet af deres ophold.

HIGH SCHOOL - VI ER EKSPERTER I SKOLESYSTEMET I USA

Vi har stor erfaring med USA skolesystem. De amerikanske skolers størrelse og antallet af elever er meget forskelligt og siger ikke noget om kvalitet i eller udbud af fag. De fleste skoler vil lade dig have indflydelse på skoleskemaet, således at du selv kan vælge nogle af dine fag. Engelsk og historie er altid obligatorisk. Visse skoler lader endda udvekslingselever få eksamensbevis og deltage i "High School Graduation".

At gå på High School er en væsentlig del af dit ophold i USA. Skolesystemet består af grundskole og High School. Der er 12 klassetrin i det amerikanske skolesystem. Skolestart og –slut varierer mellem de forskellige stater, da uddannelse er reguleret på statsligt niveau. Derfor vil udvekslingselever ikke alle rejse fra og til Danmark på helt samme tid. Tilsvarende varierer den præcise længde på skoleåret. Det skyldes ofte „snedage” i nogle stater, hvor skolen må holde lukket. Skoleåret inddeles ofte i 2 eller 3 semestre.

Til skole kører man enten med skolebus, eller man bliver kørt i bil af familien. Om morgenen ankommer eleverne, så de er på skolen, når undervisningen begynder mellem kl. 7:30 og 8:00. Efter 3. eller 4. lektion er der „lunch break“. Den sidste del af den obligatoriske undervisning slutter omkring kl. 15:00. Derefter står skolebusserne klar til at køre eleverne hjem, med mindre du dyrker en sport på skolen eller deltager i et af skolens andre fritidstilbud. into anbefaler alle vores elever at deltage i fritidsaktiviteter på skolen, da du her knytter særligt stærke relationer og venskaber.

MULIGHEDER I SKOLEN

Som elev vil du komme i kontakt med en vejleder på skolen, som kan være til stor hjælp specielt i begyndelsen af skoleåret, hvor du vælger fag. Udvalget af fag er typisk meget større end i Danmark. Nogle skoler tilbyder op imod 100 forskellige fag. Foruden obligatoriske fag som historie og engelsk har du ofte mange muligheder for at vælge fag ud fra dine interesser. Fagudbuddet kan bestå af fx teater, kunst, journalistik, hjemkundskab, IT, fotokursus, keramik og skoleband. Husk dog at du ikke har krav på at få ønskerne opfyldt. Det er skolen, der fastlægger dit klassetrin og dine muligheder for fagvalg.

Typisk indplaceres vores elever i junior eller senior klasse. Skolen indplacerer dig efter alder og kvalifikationer. Selv om du f.eks. bliver senior, kan du godt vælge fag, hvor du i nogle timer er sammen med elever fra 10. eller 11. klasse. Ved slutningen af hvert semester eller trimester vil du modtage et certifikat i form af et "Report Card"; som svarer til en karakterudskrift. 

PERSONLIG KONTAKTPERSON

Som organisation har into ekstra fokus på tryghed, når du skal på udveksling. For os er det derfor vigtigt, at løbende følge op på hvordan du har det under dit ophold. Derfor tildeles du en kontaktperson, som bor max. 2 timer væk. Dette vil være din primære kontakt, hvis du skulle have spørgsmål eller henvendelser i løbet af dit ophold. Din kontaktperson vil opsøge dig på telefon eller mail hver måned, og rapportere til into kontoret i Danmark hvordan du har det. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive eller ringe til kontoret i Danmark under dit ophold.

DEN AMERIKANSKE KULTUR

Som udvekslingsstudent i USA vil du komme til at opleve en meget anderledes kultur end den danske. Der er desuden kulturelle forskelligheder imellem stater, regioner, byer og sågar lokaleområder. Det kræver tilvænning, men er også dét der gør udveksling spændende og sjovt.

At gå på High School i USA er en anden oplevelse end i Europa eller Danmark – og det vil man helt sikkert komme til at mærke. Man vil få et helt andet perspektiv på den danske og europæiske kultur, ved at opleve den amerikanske kultur indefra.

Amerikanere har meget mere tendens til at være udadvendte, venlige og imødekommende overfor udlændinge. Bl.a. kan man opleve, at blive inviteret ind i en Amerikaners hjem, og mødes over middag, hos nogen du lige har mødt.

På samme tid har amerikanere ikke altid let ved at forstå den europæiske måde at gøre tingene på, og de har helt klart deres egen tilgang til tingene. Nogle ting går igen i hele USA, og adskiller sig mærkbart fra hvordan tingene er i Europa.

F.eks. er amerikanerne et mere udpræget religiøst land end Danmark; på trods af der ingen statskirke er, spiller de private kirker og frikirkerne en stor rolle i det lokale liv for rigtig mange amerikanere. Det er i det hele taget  mere almindeligt at være praktiserende kristen, og have en tro og overbevisning, end i Danmark. 

Kirkerne spiller også en stor rolle i forhold til velgørenhed, hjælp til hjemløse, samt drift af skoler, hospitaler og sportsaktitivteter for unge og børn. Det er ofte i religiøse fælleskaber, at amerikanere mødes og snakker sammen. I mange lokalsamfund  findesen unge-gruppe som del af kirken, hvori unge ses og laver aktiviteter sammen. Der er plads til alle, og de fleste af aktiviterne har ingenting med religion at gøre - men er en måde for unge at mødes og være sammen på.

Du behøver slet ikke at være religiøs for at blive udvekslingselev i USA. De fleste amerikanere er åbne overfor andre overbevisninger end deres egne. For mange udvekslingselever er det en stor oplevelse at besøge en amerikansk kirke, overværge deres gudstjenester, og i den forbindelse også møde andre unge. 

Den amerikanske populære kultur og underholdningsbranche vidt udbredt i Europa. Den yder stor indflydelse på vores kultur, gennem film, musik, kendte personer, og de nye teknologiske innovationer indenfor underholdningsbranchen, såsom mobiler, computerspil og sociale medier.

Denne underholdningskultur vil du møde i endnu mere udpræget grad i USA; ligesom at du vil møde en anderledes madkultur, hvor det som med meget andet i USA, gør sig gældende at ”større er bedre!”.

SPORT OG FRITID

Efter skoletid udbydes en del fritidsaktiviteter, også kaldet „Extra Curricular Activities“. Disse aktiviteter er frivillige og varer som regel et par timer. Der udbydes amerikanske sportsgrene som bl.a. "American football", baseball, basketball, track and field (atletik), softball, og andre sportsgrene som fodbold, svømning og volleyball. Hvis du ikke er til sport, er der mange andre „clubs“ du kan deltage i, f.eks. school-band, photography, theater, yearbook, international club eller volunteer club. Udbud af sportsgrene og klubber afhænger af skolen.

Gennem deltagelse i aktiviteter efter skoletid vil du opleve den amerikanske „High School Spirit“, som giver dig en tættere tilknytning til din skole og skolekammerater. Det kommer især til udtryk ved weekendernes sportsarrangementer med holdkampe i American football eller basketball mod de andre skoler i området.

Traditionsrige fester som „Homecoming“ „Snowball“ og „The Senior Prom“ er højdepunkter i løbet af skoleåret. Vi opfordrer vores elever til at tage del i flere skoleaktiviteter. Jo mere aktiv du er, desto sjovere bliver dit udvekslingsophold i USA.

Select program

Vælg din egen stat!

Udover den 'normale' udveksling, hvor du kan blive placeret i alle staterne, tilbyder into et specielt program, hvor du kan vælge din region og dit skoledistrikt. 

Forskellen på dette program og det 'normale' udvekslingsprogram er, at det skoledistrikt du vælger, søger om et F1 visum, så du kan gå i skole på denne High School. Til disse skoler betales skolepenge og værtsfamilierne får et økonomisk tilskud til kost og logi. Du vil også her få tildelt en lokal kontaktperson fra vores partnerorganisation. I dette program kan du vælge mellem de bedste byer og nøje udvalgte skoler. Herunder er en liste, over de stater, du kan vælge. Klik på en stat, for at se hvilke byer og skoledistrikter der er at vælge imellem:

Boarding School

Efterskole (Boarding School) i USA

Som noget nyt i 2016 tilbyder into efterskole i USA - og op til 50% rabat på den normale pris på et ophold på en boarding school i USA.

Vi har en række efterskoler (Boardingschools) over hele USA og du kan vælge en skole som passer lige præcis til dig. Boardingschools giver dig mulighed for at fordybe dig i de fagområder som interesserer dig allermest - fra de kreative fag som design, musik og drama, filmproduktion, TV-produktion og journalistik til samfundsfag og de naturvidenskabelige fagområder. Har du en sportsinteresse, som du gerne vil udøve i USA, er Boardingsschool et rigtig godt valg.

Du bor på skolen i 2-3 sengs værelser og ofte sammen med andre internationale studerende. Der er et utal af fritidsaktiviteter og arrangementer og der bliver passet rigtig godt på dig og de andre internationale studerende.

Ring eller skriv til os for mere information.

Priser og datoer

Prisen inkluderer
 • En personlig samtale om dit valg af destination
 • into informationspakke og vejledning
 • Håndbog for udvekslingsstuderende 
 • 2-dages forberedelsesweekend (O-weekend) hvis du har afrejse om sommeren (1-dages seminar hvis du skal rejse om vinteren) 
 • Welcome Camp i USA
 • Mulighed for at booke fly igennem vores partner Kilroy
 • Velkomst når du ankommer til din destination
 • Kost og logi hos en udvalgt værtsfamilie
 • Studieplads og undervisning på en lokal High School
 • Lokal vejledning og støtte under hele dit ophold i udlandet
 • Personlig kontaktperson i værtslandet
 • Telefon hotline for spørgsmål eller henvendelser i dit værtsland
 • Mulighed for kontakt med en into Returnee før eller under opholdet
 • Hjælp med at skaffe og udfylde visum-papirer
 • Bruger i online portal
 • Hjælp til udfyldelse af ansøgning, vaccinationspapirer, mm.
 • into T-shirt eller sweatshirt
 • into deltagercertifikat
 • Mulighed for at blive into returnee efter hjemkomst
Prisen inkluderer ikke
 • Flyrejse inkl. flyskatter og afgifter (dog mulighed for at into booker for jer igennem Kilroy)
 • Lommepenge og alle personlige udgifter. For de fleste er 1.500 - 2.000 pr. måned rigeligt til at dække de personlige udgifter
 • En obligatorisk forsikring, der dækker sygdom, ulykke, bagage og ansvar på de ikke-europæiske destinationer. Pris 6.900,-
 • into's valgfrie forsikring på europæiske destinationer. Pris 5.900,-
 • Udflugter eller ture, der er arrangeres lokalt
 • Aktiviteter efter skoletid
 • Visumudgifter (cirka. 2000kr til USA)
 • Vaccinationsudgifter
 • Skolebøger, evt skoleuniformer, skolebus, skolefrokost, udgifter til skoleprojekter og udflugter
 • Rejseudgifter til og fra forberedelsesweekend i København
 • Eksamensdiplom, hvis nødvendigt
 • Transport til og fra skole
Datoer
 • 15-04-2019 Deadline tilmelding
 • 30-09-2018 Deadline Early Bird - se prisoversigt

Welcome camp

5-dages Welcome Camp i New York City!

New York Campen er den ideelle start på dit amerikanske eventyr. Her vil du få masser af tips og informationer, som vil lette overgangen til dit nye amerikanske liv.

Se vores New York video, nederst på siden!

Sammen med de andre into elever, bor I på et Manhattan-hostel i hjertet af New York. Der vil være et team af rutinerede into medarbejdere omkring jer 24 timer i døgnet og sammen med udvekslingselever fra hele Europa, skal I opleve Frihedsgudinden, Central Park og legendariske Times Square. Udover sightseeing og udflugter vil der være workshops og selvfølgelig shopping. 

 

Goodbye Camp i New York City!

For første gang tilbyder into også en Goodbye Camp i New York. Efter et fantastisk år i USA møder du igen dine venner fra hele verden til en afsluttende camp før hjemrejsen til Danmark. Du bliver klædt på til at møde familie og venner igen i Danmark og får tips til at klare overgangen bedst mulig. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at dele alle dine oplevelser med ligesindede og tid til shopping.

Testimonials

www.into-highschool.dk bruger cookies. For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg på into-highschool.dk Læs mere