Jeg elsker at være her!

USA


USA Classic Udvekslingsprogram 

USA er et af de mest populære udvekslingsprogrammer for vores elever. Mange teenagere fra hele verden drømmer om at opleve den typiske „American way of life“ og livet på en amerikansk high school. Amerikas Forenede Stater er en federal republik bestående af 50 stater plus District of Columbia. USA er resultatet af stor immigration fra mange lande gennem flere hundrede år og består af mange etniske grupper.

into tilbyder dig en unik chance for at opleve den amerikanske drøm i mange forskellige stater: Ohio, Arizona, Texas, Arkansas, New York, Florida eller Californien, for blot at nævne nogle. I det følgende kan du læse om USA og skolesystemet.

Her på siden kan du læse mere og bestille dit drømme skole ophold - men bestil samtidig en brochure om udveksling og få informationerne med posten. 

Læs også om vores tidligere elevers oplevelser om at være udvekslingsstudent i USA. Her er det Tim, som fortæller om sit High School ophold i USA. Vi har flere historier fra glade unge, der fortæller om deres udvekslingsophold i USA nederst på denne side.
 

VÆRTSFAMILIEN

Værtsfamilien er grundlaget for ethvert udvekslingsophold. Den typiske amerikaner er flittig, ærekær, optimistisk og gæstfri og ikke mindst meget patriotisk. Amerikanerne elsker basketball, baseball og „American football”, og de bakker op om deres lokale hold. MEN – ingen skal generalisere en hel nation. Det er derfor vi tilbyder udvekslingsprogrammer.

Amerikanerne er stolte over deres manglende klassebevidsthed, og de har af historiske grunde en tendens til at beundre succes. De mener, at succes altid kan opnås ved hårdt arbejde, og mange lykkes med dette. Frem for alt kan vi trygt sige, at amerikanerne er venlige. Dette kommer du til at sætte stor pris på i USA.

Din udvekslingsværtsfamilie vil modtage dig med åbne arme og vil sikkert være meget interesseret i at høre om livet i Danmark. I de fleste familier er det almindeligt, at man laver aktiviteter sammen.

Sammen med familien vil du deltage i udflugter og fester eller en BBQ. Du vil hurtigt mærke, hvor gæstfri amerikanerne kan være. Du kan glæde dig til at deltage i de traditionelle højtider som „Halloween“, „Thanksgiving“, og „Springbreak“. Mange elever etablerer livslange venskaber med familier og skolekammerater i løbet af deres ophold.

HIGH SCHOOL - VI ER EKSPERTER I SKOLESYSTEMET I USA

Vi har stor erfaring med USA skolesystem. De amerikanske skolers størrelse og antallet af elever er meget forskelligt og siger ikke noget om kvalitet i eller udbud af fag. På større skoler kan du teoretisk set få flere venner, da der er flere elever, men på mindre skoler er kontakten mellem eleverne tættere. Desuden plejer eleverne at være mere åbne på de mindre skoler, hvilket ofte gør det lettere at få venner og integrere sig i det lokale samfund.

Selv mindre skoler har som regel et godt udvalg af fag. At gå på High School er en væsentlig del af dit ophold i USA. Skolesystemet består af grundskole og high school. Der er 12 klassetrin i det amerikanske skolesystem. Skolestart og –slut varierer mellem de forskellige stater, da uddannelse er reguleret på statsligt niveau. Derfor vil USA-eleverne ikke alle rejse fra og til Danmark på samme tid. Tilsvarende varierer den præcise længde på skoleåret. Det skyldes ofte „snedage”, hvor skolen må holde lukket. Af den grund kompenseres eleverne i slutningen af året for de manglende skoledage. Skoleåret inddeles ofte i 2 eller 3 semestre.

Disciplinen er strengere, og der er større distance mellem lærer og elev. F.eks. er du altid på efternavn med dine lærere, og du tiltaler dem med Mr. eller Mrs.

Til skole kører man enten med skolebus, eller man bliver kørt i bil af familien. Om morgenen ankommer eleverne, så de er på skolen, når undervisningen begynder mellem kl. 7:30 og 8:00. Efter 3. eller 4. lektion er der „lunch break“, som man tilbringer på skolen, og maden indtages i kantinen. Det er et af de steder, hvor du har udgifter til mad og drikke. Den sidste del af den obligatoriske undervisning slutter omkring kl. 15:00. Derefter står skolebusserne klar til at køre eleverne hjem, med mindre du dyrker idræt eller deltager i et af skolens fritidstilbud.

Skemaet er det samme fra mandag til fredag. Det er derfor vigtigt, at du vælger de rette fag, som vil udgøre dit skema for de næste 9 – 10 uger.

PERSONLIG VEJLEDER TIL DIT HIGH SCHOOL OPHOLD

Eleverne får tildelt en såkaldt vejleder, en lærer, som kan være til stor hjælp specielt i begyndelsen af skoleåret, hvor du vælger fag. Udvalget af fag er typisk meget større end i Danmark. Nogle skoler tilbyder op imod 100 forskellige fag. Foruden obligatoriske fag som USAs historie, samfundsfag og engelsk har du mange muligheder for at vælge fag ud fra dine interesser. Fagudbuddet kan bestå af fx teater, kunst, journalistik, hjemkundskab, IT, fotokursus, keramik og skoleband. Husk dog at du ikke har krav på at få ønskerne opfyldt. Det er skolen, der fastlægger det klassetrin, du skal gå på.

Typisk indplaceres vores elever i junior eller senior klasse. Skolen indplacerer dig efter alder og kvalifikationer. Selv om du fx bliver senior, kan du godt vælge fag, hvor du i nogle timer er sammen med elever fra 10. eller 11. klasse. Ved slutningen af hvert semester eller trimester vil du modtage et certifikat i form af et "Report Card"; som svarer til en karakterudskrift.

DEN AMERIKANSKE KULTUR

Som udvekslingsstudent i USA vil du komme til at opleve en meget anderledes kultur end den danske, næsten ligemeget hvor du tager hen, og på tværs af de store kulturelle forskelle der er i mellem regioner, byer og sågar miljøer og bydele, i det meget kulturelt og socioøkonomisk mangfoldige USA.

High School USA er en anden oplevelse end i Europa eller Danmark – og det vil man helt sikkert komme til at mærke. Man vil få et helt andet perspektiv også på den danske og europæiske kultur, ved at opleve den amerikanske kultur indefra.

Amerikanere har meget mere tendens til at være udadvendte, venlige og imødekommende overfor turister. Der er større sandsynlighed for at blive inviteret ind i en Amerikaners hjem, og mødes over middag, hos nogen du måske lige har mødt – som turist – end der ville være for at danskere imødegik en turist eller fremmed på samme måde.

På samme tid har amerikanere ikke altid let ved at forstå den europæiske måde at gøre tingene på, og de har helt klart deres egen tilgang til tingene. Nogle ting går igen i hele USA, og adskiller sig mærkbart fra hvordan tingene er i Europa.

F.eks. er amerikanerne et mere udpræget relligiøst land end Danmark; på trods af der ingen statskirke er, spiller de private kirker og frikirkerne en stor rolle i det lokale liv for rigtig mange amerikanere, og det er i det hele taget almindelige at være praktiserende kristen, og have en tro og overbevisning om Gud og Jesus.

Kirkerne spiller også en stor rolle i forhold til velgørenhed, hjælp til hjemløse, samt drift af skoler, hospitaler og sportsaktitivteter for unge og børn.

Den amerikanske populære kultur og underholdningsbranche kender vi jo i Europa og denne er nok den der yder størst indflydelse på vores kultur, gennem film, musik, kendte mennesker, og de mange nye teknologiske innovationer indenfor underholdningsbranchen, såsom computerspil og sociale medier.

Alle disse ting vil man også møde i endnu mere udpræget grad i USA; ligesom man vil møde den anderledes madkultur, hvor det ligesom med meget andet i USA, gør sig gældende at ”større er bedre!”.

SPORT OG FRITID

Efter skoletid udbydes en del „Extra Curricular Activities“. Disse aktiviteter er frivillige og varer som regel et par timer. Der udbydes fx typisk amerikanske sportsgrene som American football, baseball, basketball; track and field, softball (baseball for piger) og andre sportsgrene som fodbold, svømning og volleyball. Hvis du ikke er til sport, er der mange „clubs“ du kan deltage i, f.eks. school-band, photography, theater, yearbook, exchangestudent club eller travel club.

Gennem deltagelse i aktiviteter efter skoletid vil du opleve den amerikanske „High School Spirit“, som giver dig en tættere tilknytning til din skole. Det kommer især til udtryk ved weekendernes sportsarrangementer med holdkampe i American football eller basketball mod de andre skoler i området. Traditionsrige fester som fx „Homecoming“ „Snowball“ og „The Senior Prom“ er også vigtige begivenheder i skoleåret. Vi opfordrer vores elever til at tage del i så mange skoleaktiviteter, som de orker. Jo mere aktiv du er, desto sjovere bliver dit udvekslingsophold i USA.

ET LAND – TRE PROGRAMMER

Du har flere muligheder for at blive udvekslingsstudent i USA:

USA Classic Udvekslingsprogram
Her bliver du indplaceret hos en værtsfamilie og i en skole. Placeringen kan være over hele USA, og skolen er en helt almindelig klassisk offentlig High School.

USA Select Udvekslingsprogram:
Her vælger du selv den by, du gerne vil bo i ud fra vores udvalg af Select-områder.

USA Privatskole Udvekslingsprogram:
Her kan du vælge, hvilken by og skole du ønsker at komme til. Vi tilbyder også udvalgte kostskoler, hvor du kan bo på skolen.

På alle tre programmer er vores New York camp inkluderet.

USA Classic Udvekslingsprogram

Her indplaceres vores elever typisk i mere landlige områder i USA. Vores partnerorganisation udsteder J1-visum og søger efter en egnet værtsfamilie, organiserer en skoleplads og sørger for at du har en lokal repræsentant i området. På dette program skal du ikke betale skolepenge, og værtsfamilien tager imod dig uden økonomisk tilskud.

Ansøger du før den 30. november 2017, kan du ønske en region i USA uden ekstra omkostninger. Dette forudsætter, at vi har modtaget, færdigbehandlet og godkendt din onlineansøgning og returneret din kontrakt inden denne dato. Efter den 30. november 2017 kan du stadig angive områdeønske mod en merpris.

into kan ikke garantere, at dit ønske kan opfyldes. Merprisen vil kun blive opkrævet, såfremt du placeres i dit ønskeområde. Dette klassiske program er derfor meget spændende, fordi du ikke kender din geografiske placering, din skole og din kommende værtsfamilie, før du modtager din placement. Hvis du ønsker at kende din geografiske placering i USA tidligt i processen, så læs mere om mulighederne under USA Select her på hjemmesiden.

Select program

Vælg din egen stat!

Udover den 'normale' udveksling, hvor du kan blive placeret i alle staterne, tilbyder into et specielt program, hvor du kan vælge din region og dit skoledistrikt. 

Forskellen på dette program og det 'normale' udvekslingsprogram er, at det skoledistrikt du vælger, søger om et F1 visum, så du kan gå i skole på denne High School. Til disse skoler betales skolepenge og værtsfamilierne får et økonomisk tilskud til kost og logi. Du vil også her få tildelt en lokal kontaktperson fra vores partnerorganisation. I dette program kan du vælge mellem de bedste byer og nøje udvalgte skoler. Herunder er en liste, over de stater, du kan vælge. Klik på en stat, for at se hvilke byer og skoledistrikter der er at vælge imellem:

Boarding School

Efterskole (Boarding School) i USA

Som noget nyt i 2016 tilbyder into efterskole i USA - og op til 50% rabat på den normale pris.

Vi har en række efterskoler (Boardingschools) over hele USA og du kan vælge en skole som passer lige præcis til dig. Boardingschools giver dig mulighed for at fordybe dig i de fagområder som interesserer dig allermest - fra de kreative fag som design, musik og drama, filmproduktion, TV-produktion og journalistik til samfundsfag og de naturvidenskabelige fagområder. Har du en sportsinteresse, som du gerne vil udøve i USA, er Boardingsschool et rigtig godt valg.

Du bor på skolen i 2-3 sengs værelser og ofte sammen med andre internationale studerende. Der er et utal af fritidsaktiviteter og arrangementer og der bliver passet rigtig godt på dig og de andre internationale studerende.

Ring eller skriv til os for mere information.

Priser og datoer

Prisen inkluderer
 • En personlig samtale om dit valg af destination
 • into informationspakke
 • Håndbog for udvekslingstudenter og into nyhedsbreve
 • 2-dages forberedelsesseminar, hvis du har afrejse om sommeren (1-dages seminar hvis du skal rejse om vinteren) dette er en obligatorisk del af programmet
 • Welcome Camp (hvis det tilbydes på din valgte destination)
 • Velkomst når du ankommer til din destination
 • Ophold hos en udvalgt værtsfamilie
 • Studieplads og undervisning på en High School
 • Lokal vejledning og støtte under hele dit ophold i udlandet
 • Telefon, som er åben 24 timer i døgnet, for spørgsmål eller problemer i dit værtsland
 • På forespørgsel, kan du komme i kontakt med en into Returnee
 • Hjælp med at skaffe og udfylde visum-papirer
 • into T-shirt
 • into deltagercertifikat
 • Møder og arrangementer efter hjemkomst og tilbud om at blive into Returnee
Prisen inkluderer ikke
 • Flyrejse, skatter og afgifter. Vi giver imidlertid en prisgaranti på fly: koster flybilletten over 10.000,- dækker into alt over 10.000, hvis flybilletten bookes via Kilroy. Gennemsnitspris på USA flyrejser: Dkk 7.000,-
 • Lommepenge og alle personlige udgifter. For de fleste er 1.500 - 2.000 pr. måned rigeligt til at dække de personlige udgifter
 • En obligatorisk forsikring, der dækker sygdom, ulykke, bagage og ansvar på de ikke-europæiske destinationer
 • into's forsikring, på europæiske destinationer
 • Udflugter eller ture, der er arrangeret af den lokale organisation
 • Aktiviteter efter skoletid
 • Pris for visum
 • Skolebøger, evt skoleuniformer, skolebus, skolefrokost, udgifter til skoleprojekter og udflugter
 • Rejseudgifter til og fra forberedelsesseminaret i København
 • Eksamensdiplom, hvis nødvendigt
 • Transport til og fra skole
 • Eventuel ændring i rejsedato på billet
Datoer
 • 01-10-2017 Deadline afrejse januar 2018
 • 15-04-2018 Deadline tilmelding

Welcome camp

5-dages Welcome Camp i New York City!

New York Campen er den ideelle start på dit amerikanske eventyr. Her vil du få masser af tips og informationer, som vil lette overgangen til dit nye amerikanske liv.

Se vores New York video, nederst på siden!

Sammen med de andre into elever, bor I på et Manhattan-hostel i hjertet af New York. Der vil være et team af rutinerede into medarbejdere omkring jer 24 timer i døgnet og sammen med udvekslingselever fra hele Europa, skal I opleve Frihedsgudinden, Central Park og legendariske Times Square. Udover sightseeing og udflugter vil der være workshops og selvfølgelig shopping. 

 

Goodbye Camp i New York City!

For første gang tilbyder into også en Goodbye Camp i New York. Efter et fantastisk år i USA møder du igen dine venner fra hele verden til en afsluttende camp før hjemrejsen til Danmark. Du bliver klædt på til at møde familie og venner igen i Danmark og får tips til at klare overgangen bedst mulig. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at dele alle dine oplevelser med ligesindede og tid til shopping.

Testimonials

www.into-highschool.dk bruger cookies. For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg på into-highschool.dk Læs mere