Forældre og elever, der overvejer et udvekslingsophold, skal ikke kun have styr på de praktiske detaljer, men også være så godt forberedte som muligt. Derfor skal man vide om alle de råd og tips, som man kan få om programmets mission, kulturforskelle og meget mere.
Heldigvis har mange organisationer etableret omfattende rådgivning til forældre og elever, inden de tager afsted på et udvekslingsprogram. De hjælper med at sikre, at både forældre og elever er klar til det store skridt – både før afrejse, under selve udvekslingen og når de vender hjem igen.
Ved starten af processen vil udvekslingsorganisationen ofte arrangere møder med alle de involverede parter (forældre og studerende), så man igen kan blive bekendt med programmet og enhedens mission. Udover det vil der ofte også blive arrangeret seminarer om forskellige kulturelle tilpasningsmuligheder. Her kan deltagerne lære om forskellige sociale normer i andre lande og derefter føle sig mere komfortable med at tage ud for at leve i det fremmede samfund.
I hele perioden opfordres både forældre og elever til løbende at holde kommunikationslinjerne åbne 2019. Der er et stort behov for at have dialog – lige fra før afrejsen blandt dem, der hjemme organiserer det nødvendige papirarbejde, til dem der tip tager del i programmet. Deltagerne bør altid have et solidt kendskab til programmets mission, muligheder og begrænsninger – helt indtil turens slutning.
Udvekslingsorganisationerne har ofte veletablerede ressourcer til at hjælpe sine deltagere langt efter deres rejse er afsluttet – gennem Skype-samtaler, e-mails eller endda workshops om hvilke færdigheder der skal tages med dig hjem efter et udvekslingsprogram.
På den måde er det blevet meget lettere for alle involverede parter – især for barselsankomstudenter – at navigere igennem processen ikke alene før deres tur, men også når de kommer hjem igen med nye oplevelser bag dem.
For de unge mennesker, der kun har et ønske om at give deres liv nye oplevelser, såsom et udvekslingsophold, er det vigtigt, at de får denne oplevelse på den mest finderhedsfulde måde.
Hvilke forberedelser skal man gøre, når man skal på udvekslingsophold? Er der noget særligt man skal være opmærksom på under opholdet, og hvordan laver man efterfølgende overgangen tilbage til den danske kultur?
Der er mange spørgsmål, som forældre og de unge, der er interesseret i et udvekslingsophold har brug for svar på. Derfor er det vigtigt, at de får hjælp med at navigere i systemet. Det gør man blandt andet hos IntoYder, hvis formål er støtte for forældre og elever inden, under og efter et udvekslingsophold. De yder en bred rådgivning omkring alle facetter af rejsen, fra valg af det rigtige program til tilpasning til en fremmed kultur og efterfølgende hjemkomst.
De kan som en del af dem services blandt andet tilbyde konkrete redskaber til at hjælpe eleverne med studiegruppevurderinger, vejledning på uddannelsesvalg samt rådgiver om faglige programmer. Inden semesterstart fokuserer de på forebyggelse af misbrug samt give børnene risikostyring styrken til at træffe gode beslutninger. Under semesteret koncentrerer de sig om vejledning om studentercertificeringsprogrammer, sprog læring programmer sammen med andre sundhedsrelaterede aktiviteter.
Med IntoYder’s rådgivende assistens kan du endelig give dit barn den bedste chance for at trives på deres udvekslingsophold og have et godt liv igennem effektive planlægningsfaser inden og under aftalt program samt efterfølgende overgang tilbage til den danske kultur.