Fra drøm til virkelighed - sådan bliver du udvekslingsstudent

Hvem er du?

Vi søger elever der har lyst og mod på at gennemføre et skoleår i udlandet som udvekslingsstudent, hvor de skal være gode repræsentanter for deres egen familie og Danmark. Din værtsfamilie og din nye skole forventer, at du tager dit skolearbejde seriøst. Derfor bør dine skolekarakterer være middel eller derover. Har du et pænt gennemsnit hjemmefra, får du nemmere ved at tilpasse dig den nye skolegang og derved have mere overskud til at deltage i fritidsaktiviteter og finde nye venner. Ved afrejse skal du være fyldt 15 år og du må ikke fylde 18 år før 1. august i det år du rejser ud. For en del af vores programmer er det muligt at deltage selv om du ikke er fyldt 15 år. Kontakt os eller se under de enkelte destinationer, hvor du kan vælge. Vi vil meget gerne hjælpe dig med muligheder, hvis du er under 15 år.

Ansøgning

Første skridt er, at du udfylder et online ansøgningsskema her på hjemmesiden. Du kan også udfylde ansøgningsskemaet i vores brochure og sende den, samt et billede og en beskrivelse af dig selv til into. Herefter vil du hurtigt blive kontaktet af os med henblik på et personligt møde med dig og dine forældre. Efter interviewet modtager du din personlige adgang til vores online-ansøgning. Den skal udfyldes meget omhyggeligt og med lidt kreativitet, fordi den bliver præsenteret til værtsfamilierne. Det er denne ansøgning, der ligger til grund for din godkendelse hos vores samarbejdspartner samt bliver benyttet af kommende værtsfamilier til at udvælge deres nye familiemedlem.

Gratis Interview

Interviewet med os er adgangsbilletten til at blive optaget på programmet.  Dette møde er gratis og uforpligtende for dig og dine forældre. Det kan finde sted på din bopæl, i nærheden af din bopæl, eller i vores mødeslokal i Hellerup. Efter et succesfuldt interview sender vi dig en mail med et log-in til vores ansøgningsportal. Der kommer også en kontrakt per mail til dig, som du printer ud, skriver under sammen med dine forældre, scanner ind, og mailer tilbage til os.

Godkendelse

Kontrakten om optagelse på into-programmet er først bindende, når into har modtaget kontrakten samt den færdige ansøgning fra dig. Når vi har godkendt din ansøgning, vil du modtage en bekræftelse om, at du er optaget i vores „Academic Year Program“. Denne kan du også bruge til at vise din nuværende skole. Du har ikke nogen udgifter, før du er godkendt og optaget på et into program!

Forberedelsesweekend i Danmark

Før dit udvekslingsophold begynder, afholder vi en forberedelsesweekend for alle de danske elever, som skal rejse ud i samme periode som dig. På weekenden får du grundig vejledning og gode tips fra intos medarbejdere og returnees. Gennem praktiske øvelser, foredrag og gruppearbejde forbereder vi dig på bedst mulig vis til dit år i udlandet. Denne grundige forberedelse er med til at gøre starten af din udveksling noget nemmere. Weekenden starter lørdag og slutter søndag. Efter orienteringsweekenden har du kun et ønske, og det er at komme af sted.

Visum

Man skal bruge et visum til ophold i de lande, der ligger udenfor Europa. Du modtager papirerne til visumansøgningen fra into. Ansøgningen udarbejder du selv og sender til den pågældende ambassade eller konsulat. Denne proces kan godt tage nogen tid. Du skal være opmærksom på, at du selv skal undersøge eventuelle særlige krav eller restriktioner, hvis du ikke er dansk statsborger, har dobbelt statsborgerskab eller lignende.

Placering i en værtsfamilie

Indtil du er placeret i en værtsfamilie og skole tager vores partnerorganisation i USA sig af din ansøgning. Det er dem der søger en egnet familie og skole til dig. Tidspunktet for, hvornår familien og skolen er fundet, er uafhængig af hvornår du sender din ansøgning til os. Vi informerer dig så snart vi modtager din samlede placement, dvs. information om din kommende skole og værtsfamilie. Derefter kan du med det samme begynde at korrespondere med din nye familie.

Afrejse

Vi sørger for, at du bliver grundigt informeret før din afrejse. Skolen starter typisk ca. en uge efter din ankomst i familien! Dit skoleår i udlandet er nu begyndt!

into Returnee Club

Når du vender tilbage fra din udveksling, er eventyret ikke forbi. Vores ’Returnee Club’ er aktiv i flere europæiske lande. Der bliver arrangeret sociale aktiviteter og der er mulighed for at snakke med andre, der også har været udvekslingsstudenter.
Efter din udveksling, bliver du inviteret til et møde, hvor du kan dele dine oplevelser med andre studerende, som også har været en del af into’s udvekslingsprogram.
Derudover vil du også modtage information om det arbejde for into, du har mulighed for at deltage i, efter din udveksling.

Hvad ellers?

into går højt op i den personlige kontakt med vores deltagere. Mange af de hjemvendte, holder vi endda kontakten med i flere år efter deres udveksling. Vi har for eksempel her på hjemmesiden og i brochuren, informationer fra de studerende selv, som har deltaget i udvekslingsprogrammerne.

www.into-highschool.dk bruger cookies. For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg på into-highschool.dk Læs mere