Skoleudveksling i Washington

Washington State ligger i det yderste nordvest af USA og grænser nordpå op til Canada. Denne 42. stat i USA er opkaldt efter præsident George Washington. Der bor ca. 7 mio. mennesker, og befolkningstætheden er størst i hovedstaden Olympia og i byen Seattle. Indbyggertallet i denne stat er hastigt stigende.

Da der vokser mange nåletræer i Washington, er naturen meget grøn, også om vinteren, hvorfor staten kaldes for ”The Evergreen State”. Især på vestkysten er naturen præget af bjerge og fantastisk smukke kyster med mange havne. I det hele taget ser man meget vand i Washington: Søer og floder præger landskabet. ”Puget Sound” er et stræde rundt om Seattle kendetegnet af mange små øer. Mount Rainier, som er en lagdelt vulkan, kan ses fra lang afstand. Med sine knap 4.400 m er den det højeste bjerg i bjergkæden Cascades og har også sne på toppen om sommeren. Temperatuen er mild hele året, og om sommeren kan det blive over 30 grader. Som kontrast dertil er det i den østlige del af staten mere tørt og koldt, men sommeren er stadig varm.

Man kan generelt beskrive indbyggerne og deres indstilling som meget naturforbundne og ”down to earth”. Miljø- og dyrebeskyttelse samt ”Green Living” er et ret stort tema for dem. Øgenavnet ”Evergreen State” passer altså også i denne sammenhæng meget godt. Som modpol findes der også meget højteknologi i Washington. F.eks. blev flyproducenten Boeing grundlagt i Seattle, og endnu i dag er den en vigtig industri med det største antal arbejdspladser. Også Microsoft har sit hovedsæde i Washington i byen Redmond.

State motto: Al-ki eller Alki – Dette er et indiansk udtryk og betyder ”Så og så”.

I staten Washington kan du vælge mellem Seattle og Tacoma. Begge byer byder på en fantastisk kulisse for dit skoleophold med into

Seattle, Washington

Indbyggertal: 600.000
Nærmeste større by: Olympia, Washington
Afstand til nærmeste større by: 96 km
Antal high schools: 12
Antal elever pr. high school: 500-2000
Elev-lærer-forhold: 27:1
Start på skoleåret: Ca. begyndelsen af september
Afslutning på skoleåret: Ca. slutningen af juni

Seattle og omgivelser

Seattle ligger på en smal landtange mellem Puget Sound strædet og Lake Washington. Byen hører med sine ca. 600.000 indbyggere til de største byer i USA. Ikke langt fra Seattle løber der to større bjergkæder: Olympic Mountains i vest og Cascade Range i øst. Seattle er bygget i bakket terræn og er omgivet af vand. Det giver et mildt maritimt klima, som giver regionen en frodig vegetation og rigdom på naturlige råstoffer. Seattles bybillede er meget bakket, delvist betinget af de ca. 1.900 kunstigt anlagte veje og kystzoner, som forebygger oversvømmelser. Derigennem er der opstået mange underjordiske veje og tunneler, som man kan besigtige. 

Seattles indbyggere er stolte af deres lokale kunstscene og de mange kulturelle tilbud i byen – talrige teatre og Seattle Art Museum. Desuden råder Seattle ikke bare over Pioneeer Square og Pike Place Market, det ældste marked i USA, men også over mange vidunderlige parkanlæg. De mange professionelle sportsmandskaber og college-teams i Seattle giver både de lokale og turister muligheden for en spændende og underholdende aften med deres spil og kampe. Seattle er en by, som på den ene side er i vækst, men som på den anden side lægger vægt på at værne om byens oprindelige karakter. På grund af de mange søer, floder og  bjerge er der også rig mulighed for selv at deltage i et rigt ud

Seattle Public Schools

Seattle har med sine 88 skoler og mere end 45.000 elever det største skolesystem i staten Washington. Det er et erklæret mål at kunne tilbyde hver enkelt elev den bedste uddannelse. Seattle Public Schools kan takket være en stor opbakning fra familierne, frivillige og forskellige partnere i lokalsamfundet tilbyde et omfattende uddannelsesprogram. Seattle Public Schools kernekvalitet er effektiv indlæring og undervisning af høj kvalitet baseret på en godt struktureret studieplan. Desuden støttes eleverne i at udnytte deres fulde potentiale, idet de anspores til at følge de kurser, som hører deres egen eller ældre årgange til.

Skolernes mål: Seattle Public Schools viser stort engagement i deres meget omfattende sportsprogram for middle schools og high schools, som også er en fast bestanddel af deres studieplan. Dermed opstår en god kombination af akademiske og sportslige

Tacoma, Washington

Indbyggertal: 200.000
Nærmeste større by: Seattle, Washington
Afstand til nærmeste større by: 50 km
Lufthavnskode: SEA
Antal high schools: 9
Antal elever pr. high school: 1.500-1.900
Elev-lærer-forhold: 20:1
Start på skoleåret: Ca. begyndelsen af september
Afslutning på skoleåret: ca. midten af juni

Tacoma og omgivelser

Tacoma ligger ved foden af Mount Rainier og ved bredden af Commencement Bay i den amerikanske stat Washington. Tacoma er en livlig og moderne by, hvis bymidte er kendt for sine mange shopping-muligheder, restauranter, teatre, sin berømte kunst og arkitektur, som tiltrækker både lokale og turister. Byen begejstrer desuden folk med førsteklasses museer og parkanlæg og har en ganske særlig charme på grund af sin beliggenhed ved vandet. Tacoma tilbyder altså mange forskellige muligheder for underholdning i smukke omgivelser!

Tacoma Public Schools

Tacoma Public School District er det 3. største i Washington State. Distriktet har i mange år været et såkaldt ”LighthouseDistrict” og fungerer dermed som et slags forbillede for de andre 296 distrikter, når det drejer sig om at indføre nye programmer og igangsætte andre nye initiativer. Det er Tacoma Public School District’s mål at være et distrikt, hvor alle elever yder deres bedste og udvikler sig til selvstændige og ansvarsbevidste medlemmer af samfundet. Gennem den tætte forbindelse mellem skole, elever, forældre og lokalsamfund får eleverne den nødvendige støtte til at yde deres bedste.

Skolernes mål: Det er Tacoma Public Schools mål at tilbyde en undervisning af højeste kvalitet, som fører til, at eleverne kan yde deres bedste. Desuden er det vigtigt for skolerne at pleje et godt forhold til elevernes forældre og lokalsamfundet. 

Tilbage til USA-Select siden